Poslovni imenik Gornji Vakuf/Uskoplje


Visitor Map
Create your own visitor map!
ispravke i dopune: anteraic@comcast.net

nedjelja, siječnja 08, 2006

 

Speleološkog društva Ledenica

Naziv: Speleološkog društva Ledenica
Manager:
Adresa: 70280 USKOPLJE- G. VAKUF
Telefon:
Fax:
e-mail:
10.12.05. Vandalizam na poligonu Speleološkog društva Ledenica, Gornji Vakuf-Uskoplje

Čišćenje i priprema poligona za vježbanje

Cilj ovog javljanja nije samo poziv svima nama da, kao što pjesma kaže "haj'mo u planine", nego nešto drugo. Pojedincima stvarno nije mjesto u planini, stjeni, špilji, jami ili uopšte u prirodi. Prepuštamo im kafiće, kafane i slične rupe, dok i odatle ne budu izbačeni jer takav mentalitet ničemu drugom i ne vodi.
USEP "LEDENICA" Gornji Vakuf-Uskoplje je prije par mjeseci počela izgradnju poligona za vježbanje budučih alpinista, speleologa i drugih ljubitelja prirode i za održavanje kondicije u penjačkim vještinama. Međutim nekom smeta taj poligon-vježbalište pa je napravio pravu diverziju na prečnicama: oštetio sajle, povadio klinove, oštetio spitove i sl. Neko bi možda i poginuo da nije na vrijeme otkrivena ta gnusna rabota. Trud koji smo uložili i sredstava koja smo skupili idiot(i) su uništili.
Nas nije pokolebalo to nedjelo pojedinca ili možda grupe, naprotiv, još više nas je učvrstilo i uvezalo tako da smo odlučili na tom mjestu napravitijoš bolju stvar. To podlo djelo nisu uradili lovci, ribari, obični građani nego neko kome smeta rad članova Udruženja "Ledenica".

Jedan primjer oštećenja - prekinuta sajla od priječnice bila je zaklonjena kamenim rubom tako da se nije vidjelo oštećenje i postojao je rizik da je neko pri penjanju optereti i padne.

izvor:http://www.zone-2000.net/eko05/12.htm

Comments: Objavi komentar



<< Home
Prijedloge,dopune ispravke, molim.

Archives

srpnja 2005   siječnja 2006   lipnja 2006   prosinca 2006   siječnja 2007   veljače 2007   ožujka 2007   rujna 2007  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?